Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Θα έπρεπε....αλλά δεν...

 Τις παρελάσεις ανέκαθεν τις θεωρούσα τον πλέον ανάρμοστο για έναν λαό που θέλει να ονομάζεται σύγχρονος και δημοκρατικός.Η μνήμη,ο σεβασμός και η εθνική υπερηφάνεια είναι πράγματα και που αλλιώς καλλιεργούνται αλλά και με άλλους τρόπους αποδεικνύεται από τους πολίτες της κάθε χώρας.Και με τρόπο αξιοθαύμαστο η Ελλάδα φροντίζει κάθε χρόνο να αποδεικνύει πως ούτε η παρέλαση αλλά και ούτε καν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας αυτής ως προς την πλειοψηφία τους διαθέτουν αυτές τις αρετές όσο θα έπρεπε για να συνεχίσει ένα έθνος με αξιοπρέπεια.
Φέτος το πρόγραμμα δεν είχε διαμαρτυρίες για τους μετανάστες που δεν 'έχουν' δικαίωμα να σηκώσουν τη σημαία αλλά είχε σκηνές παρόμοιας ντροπής.Τις λεπτομέρειες οι περισσότεροι από σας τις είδαν με τους πολίτες να βρίζουν όποιον επίσημο βρήκαν εύκαιρο ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,με μαθητές να κρατάνε μαύρα μαντήλια και να αποστρέφονται τους επίσημους.Εικόνες που δεν ταιριάζουν σε κανένα κράτος όπου οι πολίτες του υποτίθεται ότι διαθέτουν τη στοιχειώδη παιδεία ώστε να διαφέρουν από τους ανθρώπους των σπηλαίων και ώστε να μπορούν να διαχωρίζουν τις εθνικές γιορτές από τις διαδηλώσεις.Γιατί καλώς ή κακώς έχει οριστεί από την πολιτεία να γιορτάζονται ορισμένες επέτειοι όπως η 28η Οκτωβρίου με την παρέλαση.Έτσι η όλη διαδικασία της παρέλασης είναι αφιερωμένη σε δύο σκοπούς :ο ένας για να αποδοθεί φόρος τιμής στους προγόνους μας που στην συγκεκριμένη επέτειο αντιστάθηκαν με ομοψυχία στις δυνάμεις του Άξονα,τον τότε δηλαδή κοινό εχθρό και ο άλλος σκοπός είναι για να παροτρυνθούν οι σημερινοί πολίτες  να δείξουν το ίδιο πνεύμα αδελφοσύνης στην εθνική τους συνοχή παρά τις όποιες μεταξύ τους διαφορές.Εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου είναι αυτονόητο πώς δεν είναι δεκτές σε τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης. Για αυτούς τους λόγους υπάρχουν οι διαδηλώσεις.Εκεί είναι ελεύθερος κανείς να κάνει ό,τι λογής διαμαρτυρίες νιώθει και θέλει να κάνει.Όλοι όμως είναι υποχρεωμένοι να είναι εγκρατείς και να δείξουν σεβασμό απέναντι των ανθρώπων που το αξίζουν,όσων πολέμησαν και όσων και πέθαναν για μια ελεύθερη πατρίδα ,έστω κι αν μην ζουν οι περισσότεροι από αυτούς πλέον και ας μην είναι εκεί παρόντες.Οι όποιες εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου και αποδοκιμασίας απλώς δείχνουν το ποιόν ενός ανθρώπου που το μυαλό δεν είναι ικανό να ξεχωρίζει τις καταστάσεις και το τι αρμόζει και ταιριάζει να κάνει στην κάθε μια από αυτές
Κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε μια χώρα κατά τα άλλα πολιτισμένη και υπερήφανη
αλλά δεν.......

11 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ενα καζάνι που βράζει αυτονόητο είναι Περσέα μου, ότι θα συμβούν αυτά και άλλα ακόμη. Το θέμα μας δεν είναι αν ακυρώθηκε μια παρέλαση, αλλά γιατί φτάσαμε εδώ και πώς θα βελτιωθεί η ζωή μας. Σέβομαι την άποψη σου, αλλά θεωρώ ότι ορισμένα ΟΧΙ πρέπει να βροντοφωνάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαχωρίζεις την παρέλαση από τη διαδήλωση. Οι προγόνοι μας δεν πολέμησαν για να φτάσουμε στα σημερινά χάλια. Το να κάνουμε μια ψευτο-απονομή τιμής στη μνήμη τους με μια σβούρα σαν πρόβατα που μας καθοδηγεί ο εκάστωτς γυμναστής σχολείου δεν τιμάει κανέναν. Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι και να υπενθυμήσουμε στους "επίσημους" ότι θέλουμε να τιμάμε τις παλιές δόξες με νέες, όχι με γύρισμα της κεφαλής σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια.

    Συγχίστηκα πάλι ο ξενιτεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο αλλά προσπάθησε να συνυπολογίσεις περισσότερο τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε αρκετοί από μας, και οι οποίοι δεν είναι μειοψηφία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pici friki,η οικονομικη κριση,αντιθετα με μερικους ανθρωπους,δεν κοιταει σεξουαλικοτητα.

    και σε μια δημοκρατια ολοι μετρανε το ιδιο,αλλιως λεγεται φασισμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όχι αγάπη μου. την μεγαλύτερη ξεφτίλα στους προγόνους δεν την έκαναν τα σημερινά, αλλά τα τομάρια που εδώ και 60 χρόνια ανεβαίνουν στις εξέδρες των επισήμων και απαιτούν και τιμές. Ε εκεί που πήγαν οι τιμές για αυτό είναι βαριά τα γιαούρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξύπνα περσέα. οι παρελασεις είναι επιδείξεις ισχύος και δύναμης. δε γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις για να τιμήσουν τους προγόνους μονο. γίνονται για να επιδειχθούν τα καινούργια όπλα και συστήματα που θα βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας εν καιρό πολέμου.

    οι γάλλοι έχουν εφεύρει διάφορες επετείους για στρατιωτικές παρελάσεις. τι εννοείς; δεν είναι πολιτισμένο κράτος;

    κακώς έγιναν όσα έγιναν εχθες. δεν έπρεπε. άλλο η διαδήλωση, άλλο η παρέλαση.

    σκέφτηκε κανείς όλα τα στρατιωτικά αγήματα που ξύπνησαν απο τις τέσσερις το πρωί, πήγαν στην ελευσίνα, έκαναν προσκλητήριο στις πέντε, επιβιβάστηκαν στα c 130 και ταξίδεψαν στη θεσσαλονίκη; και περίμεναν μέχρι τις έντεκα όρθιοι που θα άρχιζε υποτίθεται η παρέλαση; και πως θα επέστρεφαν νηστικοί, κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και γιουχαρισμένοι άρον άρον στην αθήνα;

    το έχω κάνει ΄πάνω από δέκα φορές να βιώσω όλο αυτό που παρουσίασα εδώ. ξέρω τι ακριβώς γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ria
    να επισημάνουμε δέ, πως η ακύρωση της διαδήλωσης έγινε από τους διοργανωτές όταν το έσκασε ο Παπούλιας. Δεν την εμπόδισαν οι διαδηλωτές που ήθελαν απλά την απομάκρυνση των πολιτικών που μαγαρίζουν με την παρουσία τους τις παρελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου, για το μεν φόρο τιμής για όσους πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ως έθνος, τον έχει αποδώσει η Ιστορία και τον αποδίδουμε στην συνείδηση μας ο κάθε πολίτης.
    Για τα χθεσινά επεισόδια,τα στρώματα της κοινωνίας βράζουν (λαϊκά) για όσους τους θέλουν απο εδώ και στο εξής δούλους και ανελεύθερους καθότι πέραν της οικονομικής κρίσης και στενότητας (βλέπουμε ανθρώπους πλέον να μη μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους), το παιχνίδι παίζεται και στην πλήρη υποδούλωση της σκέψης μας.
    Την Καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1Λοιπόν για να ξαναεξηγούμαι λέω στην αρχή 'Τις παρελάσεις ανέκαθεν τις θεωρούσα τον πλέον ανάρμοστο για έναν λαό που θέλει να ονομάζεται σύγχρονος και δημοκρατικός.Η μνήμη,ο σεβασμός και η εθνική υπερηφάνεια είναι πράγματα και που αλλιώς καλλιεργούνται αλλά και με άλλους τρόπους αποδεικνύεται από τους πολίτες της κάθε χώρας' απο που προκύπτει ότι είμαι υπέρμαχος της παρέλασης???????????

    2Πέρα απτις βρισιές και τις διαμαρτυρίες δεν έχω δει κάτι ουσιαστικότερο ούτε στον πολιτικό ούτε στον οικονομικό τομέα ΔΥΣΤΥΧΩΣ .Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει με ενδιαφέρει ότι υπάρχει σαν κατάσταση

    3ουδέποτε πίστεψα ότι θα με σώσουν οι πολιτικοί ούτε οι ξένοι οπότε όσον αφορά εμένα απογοήτευση καμία

    4με στενοχωρεί ότι θα πληρώσουν αρκετοί αθώοι εξαιτίας της κακής νοοτροπίας των περισσότερων

    5θα επαναλάβω και το εξής
    Και με τρόπο αξιοθαύμαστο η Ελλάδα φροντίζει κάθε χρόνο να αποδεικνύει πως ούτε η παρέλαση αλλά και ούτε καν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας αυτής ως προς την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους διαθέτουν αυτές τις αρετές όσο θα έπρεπε για να συνεχίσει ένα έθνος με αξιοπρέπεια

    6μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και αυτή η αγανάκτηση να καταλήξει εκεί που όλοι μας ελπίζουμε

    έτσι βλέπω τα πράγματα με αυτά που γίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή